KAB Ekoloji’nin temeli 2009’da, kurucu Kerem Ali Boyla IFC’nin finanse ettiği Gökçedağ RES projesinde biyoçeşitlilik danışmanlığı için davet edildiğinde atıldı. Türkiyede çevresel etki çalışmalarındaki ilk sistematik kuş sayımını gerçekleştirdiği bu çalışmanın raporu IFC portalında yayımlanıp sektörde geniş kitlelere ulaştı. Ekip tecrübeli kuş gözlemcilerinin katılımıyla büyüdü, otoyollar, havaalanları, rüzgar enerji santrallerinde çalışmalar yapıldı.
Portföye 2015’te akustik yarasa araştırmaları, 2016 yılında botanik çalışmaları eklendi. Boyla, 2019 yılında İstanbul Şişli merkezli şahıs şirketini kurdu. KAB Ekoloji 2020’de Afganistan ve Küba çalışmalarıyla yurtdışına açıldı. 2021 yılında KAB Ekoloji anonim şirkete dönüştü.
Sektördeki bu birikimi arkasına alan KAB Ekoloji tecrübeli ekibiyle ile özel sektöre biyoçeşitlilik çalışmalarıyla destek vermeye ve görev aldığı IFC, EBRD, ADB, AFD ve KfW destekli projelerde en ileri standartlarda çalışmalar ve öncü uygulamalar gerçekleştirmeye devam ediyor.
Misyonumuz:
Enerji ve altyapı yatırımlarında sürdürülebilirlik ve biyoçeşitliliğe net sıfır etki ilkelerinin sağlanması için uluslararası finans kuruluşlarının geliştirdikleri çevresel şartları temel alan araştırma ve uygulamaları sağlamak.
Türkiye’de biyoçeşitlilik araştırmaları ve uygulamalarında sektörün gelişimine ve yeni mesleklerin gelişmesine önayak olmak.
Vizyonumuz:
Antroposen çağında yapılan yatırımların sürdürülebilir geleceğin bir parçası olmasında, doğal yaşamı ve biyolojik çeşitliliği zenginleştirmesinde ana aktör olmak.
Ulusal literatüre emsal raporlarla katkı vererek mevzuatın gelişim sürecinde rol almak.
Değerlerimiz:
Sektörümüz ve uzmanlık dallarımızda en kapsamlı bilgiye hakim olmak.
Projelerin spesifik ihtiyaçlarını anlamak ve bütüncül bir yaklaşımla karşılamak. Farklı uzmanlık dallarından gelen yetkililere, değerlendirmelerimizi en yalın şekilde aktarmak ve güçlü bir iletişimle süreci beraber yürütmek.
Ulusal ve uluslararası kurumlarla en yüksek derecede uyumlu çalışmak ve etkili iletişim sağlamak.
Bilimsel standartlardan ödün vermemek. Tüm araştırma ve değerlendirmelerde güvenilir verileri dayanak almak.

Kerem Ali Boyla
Kurucu Yönetici
Kuş gözlemine çok küçük yaşta başladı. Biyoloji lisans öğrenimini ODTÜ’de, Ekoloji yüksek lisans öğrenimini East Anglia Üniversitesi’nde (İngiltere) tamamladı. Dört yıl BirdLife International’ın (Dünya Kuşları Koruma Örgütü) Amerika ofisine doğa koruma projeleri yürüttü. Hazırladığı yayınlar, veritabanı yöneticiliği, amatör ve bilimsel araştırmalar ile Türkiye’de kuş gözlemciliğinin gelişmesine katkı verdi. 2009 yılından beri ekolojik danışmanlık yapmaktadır ve KAB Ekoloji’nin kurucusudur.

Melisa Bal
Proje Yürütücüsü
Melisa Marmara Üniversitesinde lisans ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Tezi sırasında Bafra’da OMÜ Ornitoloji Araştırma Merkezinde çalıştı ve aynı zamanda Rufford Vakfı desteğiyle kızkuşlarını koruma projesi yürüttü. 2022 yılında Güney Afrika’da 6 ay ornitolojik araştırmalar yürüttü. KAB Ekoloji bünyesinde proje yürütücüsü olarak görev alacak ve tüm saha çalışmalarının koordinasyonu ve raporlamasını sağlayacak.

Serap Vural
Muhasebe ve Finans Uzmanı
İş hayatına küçük bir muhasebe ofisinde başladı. Daha sonra Beyaz Eşya, Otomotiv, İnşaat ve birçok sektörü içinde barından grup şirketler topluluğunun mali işler departmanında 12 yıl çeşitli pozisyonlarda çalıştı. 2021 yılında KAB Ekoloji ekibine dahil oldu. Bugün şirketin tüm muhasebe ve finans işlerini yönetmektedir.

Cemil Gezgin
Kuş Gözlemcisi
Doğa ve kuş gözlemine genç yaşta Yalova ormanlarında başladı. 2000 yılında İstanbul Kuş Gözlem Topluluğunun kurucuları arasında yer aldı ve birçok kuş gözlemcisi yetiştirdi. Türkiye’nin birçok bölgesinde kuş araştırmaları ve doğa koruma projelerinde görev aldı. TRAKUS Türkiye Kuşları kitabının yazarları arasında yer aldı. eBird internet bazlı kuş veritabanının bölgesel yöneticisidir. 2009 yılından beri altyapı projelerinde kuş ve botanik saha araştırmalarında görev almaktadır.

Nizamettin Yavuz
Kuş Gözlemcisi
Kuş gözlemine Samsun Kızılırmak Deltası’nda başladı. 20 yıl boyunca Kızılırmak Deltası Kuş Halkalama İstasyonunda halkacı ve yönetici olarak çalıştı. Birçok doğa koruma ve kuş araştırma projesi yürüttü ve yayımladı. TRAKUS Türkiye Kuşları kitabının yazarları arasında yer aldı. eBird internet bazlı kuş veritabanının bölgesel yöneticisidir. 2014 yılından itibaren rüzgar santralinde gözlemci olarak görev yapmaktadır.

Kadri Kaya
Kuş Gözlemcisi
Kuş gözlemine 2007’de başladı, Ayvalık bölgesinde yaşayan bir doğaseverdir. Türkiye’nin birçok bölgesinde kuş araştırmaları ve doğa koruma projelerinde görev aldı. Ege bölgesinde Kuş Ortası Su Kuşu Sayımlarını organize etti. Bunlara ek olarak doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılıkla yakından ilgilenmektedir. 2014 yılından beri altyapı projelerinde kuş saha araştırmalarında görev almaktadır.

Süleyman Ekşioğlu
Doğa Araştırmacısı
Kuş gözlemine 2001 yılında başlamıştır. Türkiye’nin tüm bölgelerinde pek çok doğa koruma ve biyoçeşitlilik araştırma projelerinde görev aldı. 2008 yılında Balık baykuşunun Akdeniz nüfusunu ortaya çıkaran ekibin bir parçasıydı. Aynı zamanda kelebek gözlemcisidir, İnstagram’da @kelebekdoktoru hesabıyla paylaşım yapmaktadır. KAB Ekoloji ekibinde kuş izleme, mortalite araştırmaları ve akustik yarasa çalışmalarında görev almaktadır.

Sedat İnak
Kuş Gözlemcisi
Aras ve Kuyucuk Kuş Halkalama İstasyonlarında 6 yıl çalıştı. Biyoloji yüksek lisans tezi olarak “Aras Vadisi’nden Göç Eden Bazı Ötücü Türlerinin Yön Tercihlerinin Belirlenmesi” başlıklı çalışmasını sundu. İstanbul Havalimanı’nda 4 yıl boyunca süzülerek göç eden kuşların izlenmesinde görev aldı. Düzce Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde doktora öğrencisidir. 2019 yılından beri altyapı projelerinde kuş saha çalışmalarında görev almaktadır.

Şebnem Samsa İnak
Kuş Gözlemcisi
Kuş gözlemine Çanakkale Çardak Lagünü araştırma teziyle başladı. Ardından 4 yıl İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nda yelkovanların araştırılması projesinde görev aldı. Daha sonra İstanbul Havalimanı’nda 4 yıl boyunca süzülerek göç eden kuşların izlenmesi için çalıştı. Düzce Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde doktora öğrencisidir. 2019 yılından beri altyapı projelerinde kuş saha çalışmalarında görev almaktadır.

Maha Salameh
Yarasa Araştırmacısı
Bordeaux Üniversitesinde (Fransa) evrim ve ekoloji dalında yüksek lisansını tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Bölümünde Raşit Bilgin’in laboratuvarında doktora öğrencisidir. 2020 yılında stajyer olarak katıldığı KAB Ekoloji bünyesinde akustik yarasa çalışmalarında ses analizlerinden sorumludur. Aynı zamanda mortalite araştırmaları kapsamında DNA örneklerinden tür tayini yapmaktadır. of mortality studies.

Dilara Akpınar
Proje Asistanı
Ondokuz Mayıs Üniversitesinde biyoloji lisans öğrenimini tamamladı. Kızılırmak Deltası Kuş Halkalama İstasyonunda gönüllü olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinde Belgrad Ormanındaki ağaçkakanların yuva tercihleriyle ilgili yüksek lisans tez çalışmasını sürdürüyor. Akustik kuş kayıt cihazlarıyla ekolojik izleme konusuyla ilgileniyor. 2021’de katıldığı KAB Ekoloji’ veri girişi, dijitalleştirme ve rapor revizyonunda destek veriyor.

Özmen Yeltekin
Kuş Gözlemcisi
Eğitim ve çalışma hayatında Edirne’de bulundu. Kuş gözlemine Trakuş platformu ile başladı. Trakya’daki Şah Kartalların (Aquila heliaca) üreme bölgeleri üzerinde 2005’ten beri çalışmaktadır. TRAKUS Türkiye Kuşları kitabının yazarları arasında yer aldı. KAB Ekoloji çalışmalarında 2019-2022 arasında görev yaptı. Şu anda Edirne Doğa Tarihi Müzesi müdürüdür.

Cansu Özcan
Kuş Gözlemcisi
Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunudur. Kuş gözlemine 2012 yılında başladı. Yüksek lisansında Bolu’daki Şah kartalların (Aquila heliaca) üreme başarısı, habitat tercihi ve diyeti üzerine çalışmalar yaptı. 2015 yılında yabancı uzmanlarla Türkiye’deki Şah Kartal ve Bozkır Kartalı (Aquila nipalensis) çalışmalarına başladı ve halen devam etmektedir. KAB Ekoloji çalışmalarında 2019 yılından beri görev yapmaktadır.